Ce și-ar mai putea cumpăra Mayweather: 396 de titluri de campion mondial la snooker

Stuart-Bingham

Stuart Bingham a câștigat aseară finala Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield, finală jucată în compania lui Sean Murphy. Scorul a fost 18-15 și meciul a fost încântător de-a binelea. Murphy a condus cu 8-4, Bingham a revenit și s-a distanțat la 15-12, Sean e egalat la 15, dar Stuart a jucat perfect și a câștigat apoi trei jocuri consecutive. Lovituri de distanță uluitoare, snookere impecabile și o tentativă de realizare a break-ului maxim eșuată la ultima bilă roșie. Finala a avut de toate și este considerată a fi una dintre cele mai bune din ultimii ani, cu 6 break-uri de peste 100 de puncte și alte 24 de peste 50 de puncte.

Cam atât cu statistica, urmează acum partea cu adevărat surprinzatătoare. Stuart Bingham era al 10-lea favorit la câștigarea titlului, având o cotă de 50 la 1. Cam cât avea Steaua la câștigarea Europa League acum vreo 2 ani. Vă spun sincer, nu mi-a plăcut de Stuart pentru că a trecut de O’Sullivan și Trump pe parcurs, dar tocmai asta îl face un câștigător meritat al titlului de la Sheffield.

Bingham are 38 de ani și a debutat la Campionatul Mondial în urmă cu un deceniu și jumătate, cel mai bun rezultat fiind un sfert de finală. Mai mult, până în 2011 nu a câștigat niciun turneu important și nu era în primii 16 jucători din lume. Acum este campion mondial, cam atât de surprinzător poate fi snookerul.

Știți cine mai are 38 de ani? Floyd Mayweather. Despre american nu aveți nevoie de nicio informație, au avut grijă televiziunile să acopere tot cu “meciul secolului”. Cu toții știm cât a câștigat americanul în urma meciului cu Pacquiao, cam 180 de milioane de dolari. Puțini știu însă suma câștigată de Bingham pentru titlul de campion mondial, 300 de mii de lire, adică vreo 450.000 de dolari. Cât a făcut Floyd în 5 secunde.

Mayweather a boxat 36 de minute, dintre care 30 le-a alergat. Stuart Bingham a câștigat o finală ce a durat mai mult de 10 ore de joc efectiv, cel mai lung frame având 63 de minute. Sigur, jucătorii de snooker nu aruncă pumni și nu aleargă în jurul mesei, dar presiunea este fantastică în multe momente.

Probabil că sporturile nu se compară, publicul este diferit, marketingul la fel, însă uneori diferențele sunt mult prea mari pentru a mai fi justificate. Clar este o problemă pe undeva când bursa unui meci de box este egală cu aproape 400 de premii pentru titlul de campion mondial la snooker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>