Opriți abuzul asupra cratimei

Mai țineți minte data de 16 noiembrie 2014? Ziua când am lăsat prejudecățile la o parte și am votat un etnic german în fruntea țării, știți voi. Ei bine, campania electorală m-a convins că mai este o persoană care ar putea ajuta cumva țara asta, mă refer la Monica Macovei. A avut o campanie reușită pe rețelele sociale, a fost finanțată de oameni simpli, a avut un discurs coerent. Mai bună pentru România decât altele.

Ulterior, Macovei și-a înființat o asociație, M10, în care se poate înscrie oricine și poate fi membru activ sau pur și simplu simpatizant. M-am înscris în această asociație fără aspirații de politician (știm cu toții unde duce drumul ăsta, nu-i așa, Elena?), deci mă încadrez în categoria celor pasivi.

Problema a apărut când am fost contactat de coordonatorul asociației zonale.

Screen Shot 2015-02-25 at 2.24.27 PM

Unul dintre defectele mele este că nu pot să trec peste greșelile de exprimare. Știu, nu ai nevoie de o diplomă de bacalaureat ca să fii voluntar, dar cred că proiectul ăsta are șanse mici de reușită cu oameni care se luptă cu gramatica limbii române. Merg pe principiul că oricine poate face greșeli, dar îți poți rupe două minute să îi atragi atenția. Ceea ce am și făcut, într-o manieră mai mult decât decentă. Raspunsul? Mi-a mulțumit și s-a scuzat pentru inerentele greșeli gramaticale. Aici deja mailul a devenit comic.Screen Shot 2015-02-25 at 4.34.48 PM


Greșelile gramaticale au devenit inerente. Citeam la Andrei un articol asemănător și mă întreb cum au ajuns oamenii ăștia în pozițiile astea? Cum poți lua pe cineva în serios când nu a învățat în vreo 15 ani de școală să folosească în mod corect cratima și virgula?

Rămâneți optimiști, măcar noua generație are umor (perlă de la simularea națională)

Eu mai am de scris, dar zice că ne ea foile!

Comments

 1. By ade

  Reply

  • By Marius

   Reply

   • By ade

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>