Luxul la români

apartemente-de-luxCine-ar fi crezut că e amuzant să cauți apartamente de închiriat? E trist, dar e amuzant. Ca să mă înțelegeți, am setat olx ca pagină de start și stau cu degetul pe butonul de F5 de vreo două săptămâni.  N-am pretenții mari, doar să fie un apartament cu o mobilă care n-a prins trei generații, ocupația maghiară și răscoala din 1907. Ah, și un preț decent. Bine, decent e cât se poate de relativ pentru proprietarii care știu că și frații vâlceni de peste Olt trebuie să stea undeva pe perioada facultății.

Așa că în două săptămâni am văzut online toate apartamentele posibile din Sibiu. De la apartamentele de lux ale frumosului orășel până la apartamente cu 3 camere care au de fapt un singur dormitor. Pentru că, nu-i așa, cine are nevoie de dormitoare? Baie, bucătărie, cămară, alea nu-s camere? Și sticla de bere e un suflet, dom’ne!

Vă spun sincer, sunt puține lucruri mai amuzante pe lumea asta decât luxul din casele românilor. Aveți cumva gresie, faianță și o cadă în baie? Sunt convins că nu știați, dar aveți o locuință de lux! Nu vă uitați la televizorul cu tub de un metru pătrat din sufragerie, faptul că aveți o canapea în fața lui vă dă dreptul să vă considerați într-un apartament de lux. Desigur, dacă nu sunteți convins că luxul e de ajuns, puteți da un anunț cu “apartament mobilat modern de lux”. Vă spun eu, veți avea cu 50% mai mulți potențiali chiriași. Vreți mai mult? Renovați apartamentul, lăsați mobila străbunicului în el și dați anunț cu “apartament mobilat lux vintage”. Știu… am râs.

Am ajuns la concluzia că pentru a avea un apartament de lux trebuie să iubești culoarea roșie. Mobilă de bucătărie roșie. pereți roșii, jaluzele roșii și eventual o oglindă deasupra patului. Go crazy!

Pe un merituos loc secund, la trei sutimi de secundă de lider, avem aproximarea distanței și a timpului. Avem patru categorii: central, megacentral, ultracentral și “frate, îți spun că tu reprezinți practic centrul Sibiului”. Nu contează ca de fapt faci 10 minute pe jos într-un oraș unde nu-ți ia mai mult de o oră și jumătate să-l traversezi pe diagonală. Apoi mai avem anunțurile cu “bine poziționat, la 10 minute de centru”. Din nou, nu contează că e de fapt în Șelimbăr, un fel de Mănăștur al Clujului, chiar ți-ar ajunge 10 minute să ajungi în centru cu un Golf nemăsluit de nemți.

Ar mai fi de povestit și despre proprietarii care consideră că apartamentul lor e un fel de fiică virgină pe care o dau de nevastă unui violator în serie, dar despre asta în alt articol.

apartament_meme

Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>