Godină. Sau de ce e Facebook bun înainte de a fi rău

Zilele astea a apărut un nou scandal, mai întâi pe Facebook, iar apoi în media. Cred că ați auzit cu toții numele de Godină cel puțin o dată. E polițistul care a început cu o poveste amuzantă și promite acum să schimbe sistemul din temelii. Nu știu dacă o să și reușească, însă are meritul de a fi printre puținii care au curajul să vorbească despre ticăloșiile din Poliția Română și despre tătucii care cred că s-au născut șefi pe banii altora.

Încerc să îmi imaginez unde ar fi fost Marian Godină astăzi dacă nu ar fi fost facebook-ul. Probabil ar fi avut un job decent sau chiar foarte bun, însă nu ar mai fi fost polițist. Cum să mai fie polițist când superiorii lui își bat joc de el și îi ordonă să își închidă pagina de Facebook? Cum să mai fie polițist când îi ordonă la o zi după să redeschidă pagina și să mintă în legătură cu motivul închiderii? Cum să mai fie polițist când este mustrat și anchetat pentru că și-a permis să-și facă datoria în fața directoarei de la Crucea Roșie Brașov? (și consilier județean PSD. Fără legătură, bineînțeles). Vă dați seama de câți din ăștia a dat până acum dacă s-a gândit că e mai bine să înregistreze conversația?

Fără susținerea masivă de care are parte pe facebook nu ar fi existat niciodată știrile din presă sau de la tv. Pentru că media are alte treburi (lanterna3 e aici?). La televizor apar lucrurile deja virale, până acolo te descurci cum poți. Dar Godină s-a descurcat. S-a descurcat pentru că e inteligent, își face datoria, scrie corect și nu se lasă călcat în picioare. V-ați prins? Asta e definiția polițistului adevărat. Ba mai are și umor.

Poliția Română nu e nici Oprea, nici Ioan Aron, Poliția Română sunt ei, oamenii de care se vorbește aici. Doar că nu se va schimba nimic până când nu vor ieși toți cei onești în față să reclame abuzurile la care sunt supuși în fiecare zi.

Godină are parte de o susținere imensă acum și cred că este suficient de inteligent încât să facă ce trebuie cu ea. Ar fi păcat să pierdem o șansă de a schimba un sistem care pare că a rămas încă în comunism.

Dar e amuzant că dinozaurii ăștia nu concep că facebook-ul îi poate demasca și îi poate aduce cu picioarele pe pământ. Doamna de la Crucea Roșie credea că scapă cu un telefon dat unde trebuie, însă s-a trezit direct în troaca porcilor. Dragnea a ținut neapărat să își mai ia niște croșee pe internet. Ponta a uitat că pe internet nu prea merge cu minciuni, pungi de făină și decedați din Teleorman și a pierdut două milioane de voturi în două săptămâni.

Și de-asta trebuie să vedem mai întâi avantajele pe care le aduce o rețea ca facebook. Pentru că dincolo de răspândirea știrilor false, a intoxicărilor mizerabile, a tabloidelor și a personajelor de genul Oliviei nu-mi vaccinez copilul Steer, aflăm rapid de cazuri care merită susținerea tuturor și putem face ceva.

PS: dacă vrei să-i cumperi cartea, just do it. Sper să nu-mi dea share Godină că îmi pune hosting-ul la pământ vreo 3 luni.

Sursă foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>