O chestie din trafic pe care n-o înțeleg

Îi știți pe șoferii ăia care lipesc pe lunetă câte un abțibild din ăla cu “Baby on board”? Normal că-i știți pentru că sunt din ce în ce mai mulți. Mai demult tații se duceau și se îmbătau când li se năștea un copil. Intra omul în bar, striga la barman să dea un rând la toată lumea și bea de bucurie până venea soacra după el. Acum nu mai vezi din astea. Se naște copilul la ora 3, la ora 5 abțibildul e pe mașină. Roz pentru fetițe, albastru pentru băieți, să nu stricăm regulile nescrise ale universului.

Oamenii ăștia pun semnul ăla având impresia că ceilalți șoferi vor fi mai atenți pentru că ei au un copil în mașină. Un copil care poate fi sau nu în mașină, pentru că nu sunt toată ziua pe drumuri, au treburi mai importante pe la grădiniță. Și un semn pe care îl vezi când ești la maxim 10 metri de mașina din față. “Ia uite mă, baby on board, gata, nu ne mai uităm după fuste și suntem atenți”. Absolut toți șoferii vor să facă accidente până văd un bebeluș cu pampersul pe el. Atunci e game over. Fuck logic.

Și e tragicomic când vezi în fața ta un părinte din ăsta zelos care intră în depășiri periculoase, uită că are o manetă pentru semnalizare sau are 90 la oră în localitate. Pentru că e simplu, semnul ăla trebuie să ne avertizeze pe noi că poate ar trebui să fim mai atenți, dar n-are nicio valoare pentru el.

E atât de inutil un astfel de semn încât și unul cu “Dorel” sau “Forța Steaua” ar fi mai folositor. Alea-s mari, le vezi de la 30 de metri și știi că ar fi bine să păstrezi distanța sau să-l depășești repede pentru că nu știi cum și-a luat Dorel carnetul. Bine, dacă are număr de Alba mai bine tragi pe dreapta 5 minute, te relaxezi puțin și apoi pornești din nou la drum, cu meseriașii nu te pui.

baby on board

Foto

Comments

  1. Reply

  2. By OanaIistrate

    Reply

  3. By Minu

    Reply

  4. By Edi

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>