3 lucruri de reținut după CSU Sibiu – U Cluj Napoca (meciul 3)

1. CSU are cea mai frumoasă galerie din țară. Aseară am stat sub steagul acela imens, am sărit și am cântat timp de aproape 2 ore. Desigur, pe grupuri, forumuri și site-uri putem comenta la nesfârșit, însă CSU are fani adevărați și o galerie dedicată acestui sport și acestui club. La CSU nu vin băieții de la fotbal ca la U și la Steaua, la CSU se realizează coregrafii, se scriu mesaje deștepte și se fac eforturi pentru a îmbrăca 1000 de oameni în galben. Și ce frumos s-a văzut.

2. Uneori, ambiția, dăruirea și pasiunea nu țin cont de statistici și de bugete. S-a simțit încă de la meciul doi o dorință imensă a jucătorilor și a suporterilor. Poate de aici au apărut și unele greșeli la Cluj. Dar la Sibiu un lucru e sigur: noi vrem să vedem cât mai multe meciuri în sala Transilvania. Vrem să cântăm, vrem să-i strigăm numele lui Fleșeriu, vrem să fluturăm steagurile și să vedem baschet. Meciul de ieri s-a jucat sub un singur îndemn: “NU CEDĂM”. S-a strigat sâmbătă la antrenament, s-a strigat la finalul meciului de ieri și un banner ne-a adus aminte de asta în fiecare secundă.

Foto: Adrian Bugariu

Foto: Adrian Bugariu

3. CSU are nevoie de sponsori. Echipa de baschet reprezintă momentan vârful sportului sibian. Dacă nici pentru asta nu se găsesc bani, atunci avem o problemă. Faptul că CSU a ajuns în play-off ține de ambiție și valoare, însă acest lucru nu va merge mereu. E aproape imposibil să câștigi un titlu atâta timp cât jucătorii buni vor pleca după fiecare sezon. Și e normal să pleci când primești o ofertă de 3-4 ori mai mare după un sezon excelent.

Asociația al 6-lea jucător a venit aseară cu o idee excelentă: Sibiul respiră baschet. Veniți alături de noi.  Din fericire, avem firme mari în Sibiu, firme care pot sponsoriza sportul care aduce la fiecare meci 1500-2000 de oameni în tribune. Dacă nu din bunăvoință, măcar pentru vizibilitate.

Foto: Adrian Bugariu

Foto: Silvana Armat

Concluzia? Simplu. Luați-vă eșarfa, puneți pe voi tricoul galben și susțineți echipa asta minunată din primul până în ultimul minut. Am vrut meciul 4, îl avem. Haideți să vrem și meciul 5. Orice ar fi, NU CEDĂM!

Foto: Adrian Bugariu, Ana-Maria Mătușoiu, Silvana Armat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>