Eroare 404 în redacție la Prosport

Acum 3 ani m-am decis să nu mai accesez site-ul sport.ro, articolele postate de ei făcându-i invidioși chiar și pe redactorii de la Playboy. A mers, am 3 ani de când am decis să nu mai cad în capcana titlurilor false și a știrilor de cancan. Următorul pe listă cred că va fi Prosportul, această umbră gri a ziarului de acum 15 ani.

Miercuri seară Valeriu Argăseală a primit motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la marca Steaua. A primit-o și a anunțat acest lucru, fără a spune concret ce conține. Următorul pas? Joi dimineață apare pe site-ul Prosport un articol în care autorul ne expune cu majuscule știrea de ULTIMĂ ORĂ: palmaresul rămâne la clubul pușcăriabilului Becali. Care erau argumentele prezentate? Steaua a primit motivarea și nu a șters deocamdată grafica de pe autocar cu numărul de trofee câștigate. În plus, argumentul suprem, pe site încă apare sintagma cel mai titrat club din România, ceea ce „înseamnă că echipa de fotbal a rămas cu palmaresul”. Citatul este preluat direct.

Articolul este nesemnat, bineînțeles, pentru că cine și-ar pune semnătura pe o mizerie nedocumentată și plină de supoziții? Dacă vreți să aruncați un ochi pe text trebuie să vă resemnați pentru că n-a durat mult și editorii au făcut ce știu ei mai bine, l-au șters. Slavă cache-ului, găsiți varianta postată de ei aici.

Dacă vă întrebați de ce l-au șters, avem răspunsul tot de la ei. Câteva ore mai târziu apare un al doilea articol, EXCLUSIV, evident, în care se schimbă modificarea și palmaresul nu numai că nu rămâne la Steaua, dar n-a fost niciodată al ei, ci al clubului CSA, adică al generalilor MApN.

Subiectul în sine e extrem de confuz. ÎCCJ-ul a publicat o motivare din care fiecare înțelege ce vrea, adoptând un limbaj desprins parcă din manualele introductive în limba de lemn. Drept urmare, ambele părți continuă cu “Ba p’a mă-tii, noi avem dreptate”.

Revenind la specialiștii în jurnalism, băieții de la Prosport fac ce știu ei mai bine, publică articole nedocumentate doar de dragul câtorva afișări în plus, iar când își dau și ei seamă că au ajuns prea departe folosesc butonul delete. E mai simplu și mai rapid decât să publici niște scuze. Bine că internetul are memorie.

jurnalism de calitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>