Se deschide Coresi, cel mai mare mall din Transilvania. Informații utile înainte de deschiderea oficială

În 27 martie Brașovul va intra în rândul orașelor care au un mall, unde “mall” înseamnă un complex de magazine și servicii, nu o cafenea și 3 magazine de haine. Situat pe fosta platformă a uzinei Tractorul, complexul reprezintă o investiție de 60 de milioane de euro a francezilor de la Immochan. Da, e o realitate că avem nevoie de mai puține tractoare și de mai multe mall-uri, deși nostalgicilor nu pare să le placă situația.

coresi

Spațiu și parcare

Coresi Shopping Resort este construit pe un singur nivel și are are o suprafață de 32.000 de metri pătrați. Hipermarketul Auchan are 13.300 de metri pătrați, adică aproape cât două terenuri de fotbal puse cap la cap. Spațiile verzi ocupă aproape 2.5 hectare și mall-ul va avea 2.400 de locuri de parcare. N-am înțeles încă dacă vor fi cu plată sau nu, dar tind să cred că vor fi gratuite până la o limită de timp.

Magazine și food-court

130 de magazine vor fi deschise în noul spațiu, câteva dintre ele fiind următoarele: Bershka, Bigotti, H&M, Lee Cooper, Massimo Dutti, Pull&Bear, Steilmann, Stradivarius, Tom Tailor, Zara, Nike, Benvenuti, CCC, Oysho. Dragi domnișoare, veți găsi și Sephora, Douglas și Yves Rocher, iar pentru bărbați există iStyle, Apple premium reseller. Vor exista și puncte de lucru ale Vodafone, Orange și RCS-RDS.

coresi-foodcourt

Una dintre părțile cu adevărat pozitive este că va exista un food-court chiar generos cu 1500 de locuri la mese și 500 în exterior. Nu e deloc plăcut să-ți petreci câteva ore prin magazine sau la cinema și să nu ai ce mânca în afară de covrigi și sarmale de la Auchan. KFC, Subway și Pizza Hut vor avea spații în Coresi, ultimele două fiind mult așteptate de cei care se contrazic cu sibienii și clujenii pe teme precum “noi suntem mai tari”. Rămâne de văzut și cum va fi “Coresi lunch and burgers”, nu prea există multe locuri în Brașov unde se servesc burgeri adevărați.

Pentru pasionații de facebook și instagram, iată o veste bună: da, vom avea și Starbucks în Brașov în noul mall. Vestea mai puțin bună este că nu se va deschide în data de 27 martie, ci mai târziu.

Cinema

Primul cinematograf adevărat din Brașov se numește Cinema One și va avea 8 săli de cinema, din care două vor putea fi folosite și pentru alte evenimente precum recepții, piese de teatru sau concerte. Îi găsiți pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook. Prețurile vor fi anunțate începând de mâine, 27 martie, iar printre primele filme care vor rula se numără Fast and furious 7, Insurgent și Aferim. Se pare că vom putea merge la film și fără să ne facem rezervare cu două săptămâni înainte.

cinema one

Reduceri și promoții

Pentru vânătorii de reduceri care nu muncesc într-o zi de vineri, multe magazine au oferte în ziua deschiderii. H&M oferă de carduri în valoare de 50 de lei pentru primii 50 de clienți. Deichmann are 20% reducere la al doilea produs și 30% la al treilea, iar CCC are 20% la toate articolele. Pentru pofticioși, Pizza Hut oferă o pizza + una gratis (la orice pizza medie) în perioada 27 martie – 10 aprilie 2015.

Program și autobuze

Mall-ul va fi deschis în fiecare zi între orele 10:00 și 22:00, iar hipermarketul Auchan între 08:00 și 22:00. Cine nu vine cu mașina are o serie de alternative puse la dispoziție de R.A.T Brașov. Astfel, troleibuzele de pe liniile 7, 8, 11 și 30 au o nouă stație lângă centrul comercial, iar din data de 27 martie vor exista trei noi stații pentru autobuzele de pe liniile 2 (Livada Poștei – Rulmentul) și 9 (Stadionul Municipal – Rulmentul).

Zona nu arată extraordinar acum, însă o mulțime de ansambluri imobiliare construiesc în jur. Rămâne de văzut dacă va avea succes sau va avea soarta unui alt complex comercial din Brașov, deși cinematograful și hipermarketul par să fie două elemente care să asigure un flux constant de persoane.

Dacă vreți mai multe detalii, aveți aici site-ul oficial.

Surse foto: 1, 2.

Comments

  1. By D-Nblog

    Reply

  2. By Medesan

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>