Cum să îți alungi clienții: ghidul începătorului

Sunt un pic cam dependent de Facebook, dar mă tratez. Ei bine, dependența asta le dă ocazia agențiilor să mă prindă în target și să îmi bage pe gât fel și fel de ad-uri. Foarte bine, lucrez în domeniu și știu că nu-i tot timpul cea mai ușoară muncă. De-asta mai am și site-uri pe care dezactivez adblock-ul. Atâta timp cât nu primesc 3 pop up-uri în același timp, nu îmi livrezi reclame cu pilule albastre și nu  te numești gândul.info, ar trebui să ne înțelegem bine.

Revenind la Facebook. Zile la rând am văzut o reclama la pizza Delicio. Scroll down “poate vrei o pizza de la noi”. Refresh, “avem pizza, sigur nu vrei o pizza?”. Am cedat presiunii și am mers într-o pauză de masă să iau prânzul acolo.

Localul arată foarte bine. Sunt trei niveluri, fiecare decorat în alt mod. Mult lemn, lumină suficientă, decorațiuni inedite. Totul a fost perfect până am cerut o masă la nefumători. Dacă din trei niveluri tu le rezervi nefumătorilor jumătate din parter, cred că ai o problemă de apreciere.

În fine, am trecut peste și ne-am așezat la masă. Meniul era în forma unor coli imprimate pe care îți așezai ulterior farfuria. Foarte faină idee. Asta până îți aruncai ochii asupra lui. Pizza, paste și salată. Mă rog, e o pizzerie și se axează mult pe livrări, de aici și meniul subțire. Dar atât de subțire încât să treci o salată de două ori cu două prețuri diferite? “Greșeală de grafică”, vine explicația chelneriței. Ok.

“Ah, și să știți că prețurile tuturor produselor din meniu sunt de fapt mai scumpe cu 2 lei”. Aici deja a început să fie amuzant. “Ok, putem înțelege asta, dar de ce nu schimbați meniul?”. Răspunsul de milioane a venit imediat: “Dar cine are timp de așa ceva?”. N-am știut dacă să răd sau să îmi dau două palme să mă trezesc. Probabil a simțit și domnișoara că n-a fost foarte inspirată și ulterior ne-a spus că băuturile sunt din partea casei. Nici n-am mai reacționat când, la plecare, așteptam restul, dar domnișoara nu avea bancnotele necesare.

Încerc să înțeleg cum funcționează anumite afaceri. Pizzeria este deschisă de vreo 8 luni de zile, dar meniul este greșit. Plăteși să te promovezi pe Facebook, dar odată ce aduci un client nou în restaurant, ai grijă să îl tratezi în așa fel încât să nu mai calce a doua oară pe acolo. Ceva nu se leagă.

Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>