Ma Cocotte – damă scumpă, servicii proaste

Există în Brașovul ăsta câteva localuri foarte faine, bine aranjate, cu decorațiuni foarte reușite, unde mergi cu drag să bei o cafea pentru că există vibe-ul ăla bun. Cam aici se încadrează și Ma Cocotte, o cafenea-restaurant pe care am descoperit-o la scurt timp după ce m-am mutat în Brașov. Locul abundă de lumină, ai tot felul de decorațiuni inedite și chiar o masă prin care iese un copac. Ce mai, să tot bei cafele și să asculți jazz.

Asta până comanzi ceva de mâncare. Deschizi meniul și îți dai seama că e concentrat pe chestii raw-vegan, mai puțină carne, mai multe nuci și salate. Băi, foarte bine, e cumva din același peisaj cu decorul, deci totul e bine gândit. Asta îți zici prima dată. Apoi mai găsești și câte o chestie normală, un pic de carne ici-colo. Diversitate, dom’ne! Cum nu mă prea înțeleg cu salatele la cele aproape 90 de kilograme ale mele, mă îndrept mai mereu spre porc, pui, vită, oaie, chestii de-astea umblătoare. O să ardem în iadul veganist, știu.

Bun. Și comandând eu așa un mini-tower burger azi, un meniul zilei cu chifteluțe marinate sau niște șnițele de pui mâine-poimâine, am ajuns să îmi dau peste gura care porcăia cantina ce servește mâncare ca la pomană, 200 de metri mai jos.

Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, aruncați o privire pe pagina lor de Facebook. Meniul zilei: ciorbă de salată, ghiveci călugăresc și ruladă cu budincă. Altă zi, altă comedie: ciorbă țărănească, ghiveci călugăresc și răsturnată cu prune. Mai servim în altă zi o ciorbă ardelenească cu orez, un șnițel de pui cu piure și salată de varză și o tartă cu fructe și zicem mulțumesc frumos și să-i fie țărâna ușoară că prea ne-am ghiftuit ca la pomana de 6 săptămâni.

Dacă vă gândiți că poate nu-i așa rău pentru 20 de lei, ținând cont că mai primești și desert, luați-vă gândul, desertul e același aluat crescut, umplut cu diferite chestii în fiecare zi. Răsturnat, nerăsturnat, tot îl lași în farfurie.

Colac peste pupăză, se pricep de minune și la social media. Poate n-oi fi eu cel mai bun în a da sfaturi, dar colega mea care le trece pragul în fiecare săptămână a lăsat un comentariu decent și corect, îndemnându-i să mai umble puțin la meniu sau să facă un update bucătarului fiindcă mâncarea strică un local altfel foarte reușit. N-au trecut 10 minute și poza a dispărut de pe Facebook. Clienți clienți, dar nu vă pună sfantu’ să ne dați voi sfaturi.

Screen Shot 2015-08-19 at 12.27.28 PM

Așa că dacă vreți o muzică bună, o atmosferă pozitivă, dar o mâncare de nimic, luați-vă doi litri de suc galben și doi de suc negru si mergeți la Cocotte. O să simțiți că le faceți pomană animalelor care ajung în farfurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>