Vom avea o lume mai bună cand Cargus va intra în faliment

Știți Cargus, nu? E firma aceea de curierat care, jenantă fiind, a fuzionat cu alții ca ei, Urgent Curier, formând Urgent Cargus. Inspirat nume. Vă imaginați discuția de la negocieri? “-Bine, dar cum o să ne numim în continuare? -Noi nu renunțăm la numele nostru. -Nici noi! -Știți, de fapt Urgent Cargus sună caraghios de bine și nimeni n-o să ne numească așa vreodată, hai să folosim ambele denumiri”. Dar să nu deviem de la subiect.

Știm cu toții că între Black Friday și Crăciun se face abuz de comenzi online. Ăștia suntem, ăsta e viitorul. Una peste alta, Emag a făcut o alegere bună în 2015, consider eu, și nu s-a mai bazat doar pe Fan Curier, ci a împărțit colete în stânga și în dreapta tuturor firmelor de curierat. Poate sunt eu mai norocos, dar tot ce am comandat de Black Friday a venit in maxim o săptămână. Comandă spartă în 5, însă au ajuns rapid produsele, începând cu a doua zi. În 2014 faceam eu drum la Fan Curier după două săptămâni să-mi ridic coletul rătăcit pe undeva prin fundul depozitului.

Problemele apar însă când urmează să primesc un colet și văd că a fost inmânat celor de la Cargus. Ați spune că un colet ajuns în Sibiu noaptea poate fi livrat a doua zi fără mari probleme, nu? Think again.

Cum nici eu nu credeam că n-o să existe probleme, am decis să merg la depozit de dimineață și să îl ridic personal. Chiar aveam nevoie de colet în ziua aceea. Too late, tipa de la ghișeu îmi spune că l-a luat curierul. Perfect, hai să îi dau un telefon și merg să îl iau de pe traseu. Domnișoara verifică AWB-ul și îmi spune că e luat de curierul X. Îl apelez pe curierul X, însă… stupoare, curierul X îmi transmite că el are altă zonă și nu are coletul. Back to the lady. “Nu știu, dom’ne, în calculator apare că l-a luat el”. Îi cer numărul de telefon al curierului de pe zona mea, poate e o greșeală în calculator. “Nu am numărul”. Ba dum tss!

Mă retrag spășit la birou și îmi pun speranțele în curierul surpriză. Încerc la telefon, dar jumătate de oră de melodii sinistre de centrală m-au tâmpit. Hai pe Facebook. Mă liniștesc când văd oameni care lasă comentarii și spun că stau de două ore la telefon în așteptarea unui operator. Hă, fraieri!

Ce să vezi, peste câteva ore apare un curier de la Cargus. Minune! Revin cu picioarele pe pământ când văd că are un plic în mână. “Domnul domnul domnul, dar și eu aștept un colet”. Se uită el rapid pe foaia de livrare. “N-am nimic pentru dumneavoastră”. Și dă să plece! Îmi dau două palme, îmi revin și îl opresc din drum. “Hooold on otzâră, am fost la depozit, mi-a spus ca e la altcineva, dar acel altcineva nu îl are și mi-a spus ca cel mai probabil dumneavoastră îl aveți, fiind pe zona mea”. “Păi dacă apare la el, la el o fi, la mine nu e”.

Întorc obrazul celălalt, îl pun să mă plesnească să îmi revin și îl conving să mergem la mașină să se uite mai bine printre colete. Mergem, aruncă un ochi. “Nu e”. Îl sună pe prietenul curier care apărea pe AWB și asist la o discuție desprinsă parcă din Mr. Bean la camera ascunsă.

Băi, nu e la mine, e la tine.

Bă la mine nu e, trebuie să fie la tine.

Vă jur că aș fi râs dacă nu aveam nevoie urgentă de colet. Aș fi râs HAHA, vorba cântecului.

Îl las pe om să plece și îi spun că plec la depozit, undeva o fi și coletul meu. În 30 de minute mă urc în mașină și plec spre depozit. Nici nu apuc să încalc vreo regulă de circulație și îmi sună telefonul. “Alo, v-am găsit pachetul, nu vă mai duceți la depozit. Era ÎN MAȘINĂ!”.

Ardelenii-s răbdători prin definiție, dar nu plesnește nici Halep mingea cum mi-a plesnit mie răbdarea în momentul ăla. Se întoarce și curierul, îmi recuperez coletul și promit să nu-i trimit nici celui mai mare dușman vreun colet cu Urgent Cargus.

urgentcargus

 

Foto

Comments

 1. By Sorin

  Reply

 2. By Hunter

  Reply

  • By Aa

   Reply

   • Reply

   • By Alla

    Reply

   • By Lisa

    Reply

   • By Avari

    Reply

  • By Pink

   Reply

 3. By Hunter

  Reply

  • Reply

 4. By 2Hunter

  Reply

 5. By Maria

  Reply

 6. By Cristi

  Reply

  • By Alla

   Reply

 7. By eella

  Reply

 8. By Jhon

  Reply

 9. By anonymus

  Reply

 10. By gore

  Reply

 11. By Daniel

  Reply

  • By Doc

   Reply

  • By Jady

   Reply

 12. By simona

  Reply

 13. By raul

  Reply

 14. By raul

  Reply

  • By Mahaley

   Reply

 15. By Anne

  Reply

 16. By Decea Gheorghe

  Reply

 17. By Aida

  Reply

  • By Lucinda

   Reply

  • By Jody

   Reply

 18. By Silviu

  Reply

 19. By Adrian

  Reply

  • By Jenelle

   Reply

 20. By Aurica

  Reply

 21. By Marius

  Reply

 22. By victor

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>