7 lucruri cu care am rămas după finalul incendiar de campionat

S-a terminat cel mai bun campionat slab din ultimii ani în fotbalul românesc. Da, am avut suspans, dar un suspans atât de chinuit încât aveam impresia că până și Eurovisionul e mai ușor de urmărit. Cu ce rămânem după sezonul 2014-2015?

  • în primul rând rămânem cu o îndoială: a câștigat Steaua titlul cu numărul 26 sau e primul titlu de campioană al FCSB la chiar primul an în Liga 1? Greu de spus, probabil trebuie să așteptăm ca războinicul luminii să aibă o viziune cu caracatița Paul pentru a ne lămuri.
  • o echipă nou promovată s-a bătut la titlu timp de 33 de meciuri și vreo 92 de minute cu un lot care a prins câteva meciuri și prin răposata Divizie A
  • CFR Cluj a trăit decăderi și ascensiuni văzute doar în basmele cu feți frumoși. De pe locul 2 pe locul 18 și înapoi pe locul 3 în doar câteva luni.
  • Liga 1 a fost foarte aproape de a suferi un rebranding, lăsând loc Ligii Insolvenților. Nu mai puțin de 5 echipe, CFR, Dinamo, Rapid, U Cluj și Petrolul, au probleme financiare mari și se uită mai degrabă la soluții pentru reducrea facturii la apă decât la investiții pentru performanță.
  • în premieră națională, europeană, mondială și ultragalactică, o echipă de pe locul 8 ne va reprezenta în Europa. E vorba de FC Botoșani, echipa a cărui patron declară că va intra în greva foamei dacă vor primi mai puțini bani din drepturile de televizare decât e precizat în contractul actual.
  • echipe ca Rapid, Oțelul, U Cluj, Brașov și Mediaș ne salută amar și se duc să joace la matineu. Vom vedea în schimb derby-uri nu demult de tradiție în liga a 4-a precum Fc Voluntari – Concordia Chiajna. Hai, ilfovenii!
  • Gâlcă, omul care a adus 3 trofee în vitrina clubului cu jucători care nu prindeau nici lotul acum doi ani, a fost anunțat că poate să-și facă bagajul înainte de ultimul meci al sezonului. Bunul simț dăunează grav scriitorilor condamnați.

Cum ar zice ‘nea Mitică, avem cel mai tare campionat din istorie!

Foto

Comments

  1. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>